Ik ben…

Ik ben

 

Waarvoor ben ik bang? Mijn geluk mijn bestaan ze zijn voortdurend in beweging . Ik sta erbij stil en ik kijk ernaar. Maar het voltrekt zich allemaal buiten mij om. Ik ben getuige ik neem het waar maar uiteindelijk ben ik geen deel van het verhaal. Het raakt me niet en is niet echt, als een schouwspel voltrekt het zich. Pas als ik me verbind pas als ik me identificeer wordt het werkelijkheid voor mij.

Ik de creatie, ik de herinnering, ik de ziel in de menselijke ervaring.
Maar als het stil wordt, als de inwendige druktemaker zich even stil houdt dan ervaar ik de zachtheid en de warmte, de liefde en de volkomen omarming van mijn zijn.
Iets, GOD het universum alle spelers op het kosmische vlak, omarmen mij en ik voel me totaal verbonden totaal bemind. Ik kan me volledig overgeven aan wat zich manifesteert. Ik ben geen deel van het aardse toneelspel, ik lijd er niet onder, ik hoef niets te sturen of ook maar iets te willen. Ik ben alleen maar de getuige , iets neemt waar en dit iets is niet geraakt of kan geraakt worden door wat voorbij komt.

IK ben vrij, vrij om te ervaren en te beleven, vrij van moeten en mogen, vrij van oordeel of veroordeling. IK drijf in een universum van liefde en acceptatie. IK ben goed zoals IK ben. Zelfs de kleine ik verdwijnt volledig, lost volledig op in deze overgave.

Wil niets, moet niets. Wees volkomen vrij van welke wens of welk verlangen dan ook en wees je bewust in wie die wensen en verlangens eventueel opkomen. Daar ligt de kern van je zijn, daar is de JIJ verborgen. Niet dat wat opkomt of wat zich tijdelijk manifesteert is interessant, het enige dat van belang is is dat waar het in opkomt.De eeuwige en altijd durende jij. Je bent nooit geboren en je zult ook nooit sterven, dit lichaam beziel je slechts tijdelijk, maar jij gaat altijd door, eeuwig verbonden in liefde en waardering.

Ervaar zuiver zonder verwachtingen voel, leef en laat los, voel de ruimte voel je gedragen voel je een met al wat is. Je wordt altijd en eeuwig gedragen door het leven zelf.
Je bent nooit alleen, nooit verlaten, nooit schuldig, nooit slachtoffer, nooit dader, JIJ BENT GEWOON.

Net als de wind, je gaat nergens heen, je hoeft nergens naartoe, jij bent dat wat is.

Voel de liefde, de zachtheid, de tederheid en de overgave in je binnenwereld en weet dat het goed is.

Eef Lamers 6.4.2012

Reageer