Sri Bhagavan

Kalki Bhagawan - Wikipedia

Het Oneness Proces

Het proces dat het ontvangen van deeksha met zich mee brengt is een intense transformatie van jezelf. De 1 stap is dat je door het ontvangen van deeksha als het ware een zaklantaarn creëert om naar binnen te kijken en accepteert wat je daar ziet. Neem het voorbeeld van een donkere kamer die je binnenstapt. In de hoek van de kamer ligt een slang. Je hoort de slang sissen, je bent bang. De angst heeft jou in zijn macht. Hoelang duurt het voordat de angst weg is als je het licht in de kamer zou aandoen en er achter kwam dat het geen slang maar een touw was? Het antwoord is dat je angst onmiddellijk verdwenen zou zijn.

Het probleem is dat het in het begin van het transformatie proces moeilijk is om onmiddellijk het licht aan te doen. Angsten, allerlei emoties kunnen zich hardnekkig blijven manifesteren en de mens in hun macht houden en de mens leven ipv. andersom. Daarom is het belangrijk om de kunst van het jezelf ervaren te leren en datgene wat in jezelf wordt aangeraakt te omarmen, wat het ook is, de inhoud is niet belangrijk, enkel dat je het ervaart.
Acceptatie van jezelf is de 1e en de laatste stap in het Oneness proces.

De deeksha is het goddelijke bewustzijn dat naar de mens uitreikt, je eigen hogere bewustzijn dat zich in jou manifesteert waardoor je een zaklamp creëert waarmee je licht in je innerlijke wereld schijnt waardoor je met steeds meer bewustzijn, gemak en vertrouwen weerstanden en emoties kunt laten oplossen.

Het hogere bewustzijn dat zich in je manifesteert noemen we de presence, jouw goddelijke manifestatie, al dan niet in een vorm van een goddelijk wezen, bv. Christus of Boeddha. Als de presence in je groeit, groei je automatisch steeds meer in de present, in het eeuwige tijdloze nu.
Als we zeggen dat het proces automatisch is wordt er bedoeld dat wanneer je het hogere bewustzijn toelaat je lagere bewustzijn, dat uit angst bestaat, te transformeren je dit niet vanuit je persoonlijke wil kan doen. Je kan niet jezelf aan je armen uit een moeras trekken. Gewaar zijn van wat is zonder weerstand transformeert alles wat je dwars zit automatisch. Als je je dat eigen maakt heb je geen leraar, guru of boek meer nodig, het proces gaat vanzelf.

Diepe innerlijke transformatie lijkt moeilijk misschien, maar met de kracht van deeksha is het dat niet. Daarom moet je een duik nemen. Je zult alleen dan zien dat je al lang kan zwemmen en dat zelfs het water warmer wordt naarmate meer mensen een duik nemen.

We hebben nu met zijn allen de grootste kans ooit om als collectief naar een toestand van verlichting en eenheid te groeien en om daarin te slagen moeten we het samen doen.

~~~~

Boodschap van Amma en Bhagavan

Van alle gevechten die de mens ooit heeft uitgevochten, is het gevecht tegen zichzelf het moeilijkst.

De mind met zijn inhoud van vrees, jalousie, schuldgevoelens, verveling enz. zaait verdeeldheid.

De mind verdeelt in goed en kwaad, in heilig en profaan, en probeert die tegenstellingen te ontwijken….Daar gaat het hele gevecht om.

Degene die ontwaakt is beseft dat het niet zijn of haar mind is, maar dat de collectieve aloude mind werkzaam is, en daarom is hij of zij zich bewust van de onzinnigheid om op die tegenstellingen in te gaan

Dit inzicht ontvouwt een volkomen nieuwe ervaring van Leven en Zijn.

Hij of zij worstelt niet langer met de mind, maar heeft vriendschap met hem gesloten.

Ontwaken is niet een einddoel, het is een reis.

Het einde van persoonlijk lijden is een mijlpaal op deze steeds verder voortgaande reis in bewustzijn.

De rest ontvouwt zich vanzelf, groei gaat steeds maar door.

De beschikbare energie drukt zich uit in aandacht voor de ander, in liefde binnen relaties, en in effectiviteit en creativiteit tijdens het werk.

Om kort te gaan, je verandert van iemand die bestaat, in iemand die leeft.

Sri Bhagavan