Bevrijding

Bevrijding

 

Alle problemen spelen zich in je denkwereld af, in de wereld van de denker. Wie is die denker eigenlijk en is zijn wereld wel echt? Het is jouw eigen unieke denkwereld. Niemand behalve jij heeft daar toegang toe. Je kunt mensen wel vertellen hoe jij tegen zaken aankijkt en hoe zaken in jouw beleving zijn, maar het beeld, de ideeën die jij in je hoofd hebt, zul je nooit letterlijk één op één op iemand anders kunnen overdragen. Hij of zij zal het omvormen naar de ideeën en gedachten naar zijn/haar eigen belevingswereld.

Je zit gevangen in je eigen denkwereld, een door jouzelf gecreëerde wereld waar jij alleen toegang toe hebt. Je kunt je af vragen of jij in staat bent volledig vrij en ongehinderd in deze wereld te bewegen. Vaak zul je tot de ontdekking komen dat je eigen denkwereld een hinderlijk obstakel is bij het ervaren van vrede, en gelukzaligheid. Je denkwereld produceert te pas en te onpas oordelen en veroordelingen uit haar diepste spelonken en deze verhinderen je vrijuit te leven te ervaren en te genieten. Je zit gevangen in je eigen denkconstructie je eigen unieke cel. Niemand kan je daar uit halen allen jijzelf hebt de sleutel. Neem je gedachtes niet zo serieus, van veel gedachtes is ook het tegenovergestelde waar.

Zie in dat deze wereld niet echt is, het is niet zoals de wereld is, maar het is wat jij er van maakt met je eigen unieke ideeën en voorkeuren. In je diepslaap of in de dood bestaat deze wereld niet. Het is slechts een tijdelijk fenomeen dat verschijnt en verdwijnt. Bevrijdt je zo nu en dan eens van de gevangenis van het dwangmatig denken, wordt stil, luister naar de stilte in jezelf. Bevrijd je van de inwendige dwingeland die denken heet.

Via meditatie zult je gedurende kortere of langere tijd jezelf kunnen bevrijden van dwangmatig denken.Ervaar de rust van je binnenwereld zonder het voortdurende bombardement van gedachtes en geniet van de rust de vrede en de stilte.

Eef Lamers 22 Maart 2011

Reageer