Herontdek ZELF

images_ontdek je zelf

Herontdek je ZELF

De wereld waarin wij leven is op hol geslagen. Nergens vinden we nog rust.
Een plaats waar geen mechanisch lawaai te horen is, is een zeldzaamheid.
Echter stilte en verstilling zijn noodzakelijk voor een mens. Hoe kun je in deze wereld contact maken met jezelf, je ziel of het goddelijke, als je voortdurend onderworpen wordt aan lawaai, afleiding en entertainment.
We worden als vee gedreven in de richting van consumeren, steeds meer consumeren. Alleen als je iets nastreeft, iets bezit of iets doet tel je mee in deze wereld.
Vanuit het huidige perspectief is het moeilijk voorstelbaar voor de meesten, dat het ook anders kan.
Om gewoon te zijn, hoef je niets na te streven, niets te bezitten of te doen. Gewoon zijn is eigenlijk het meest eenvoudige wat er is. Jij , die wonderschone jij, zoals je nu bent is het absoluut waard om te zijn. Waarde, jouw waarde hangt niet af van wat je doet, bezit, of gedaan hebt. Jou waarde, de waarde van ieder mens is intrinsiek gewoon omdat je bent.
Je hoeft nergens aan te voldoen, geen moeten of mogen maar gewoon jij.
Het is toch eigenlijk vreemd dat we in een samenleving leven waar de waarde van een mens wordt afgemeten aan zijn bezit, aan een of andere vreemde prestatie uit het verleden, zoals tegen een balletje trappen of heel hard kunnen fietsen, een dansje kunnen doen, of jezelf sierlijk van een duikplank laten storten. Iedereen, elk deel van de schepping heeft zijn waarde omdat het een expressie van het goddelijke is.
Of goud nu verwerkt is in een ring, een knoop, een muntstuk of een medaille, de essentie is goud en dat geeft het object zijn permanente waarde. Al het andere is alleen maar toegekend vanuit mentale concepten. Laat je niet wijsmaken dat je ook maar ergens aan zou moeten voldoen om waardevol gevonden te worden. Laat alle ideeën, concepten en overtuigingen los en ervaar jezelf weer als de prachtige ziel die je bent. Een prachtige ziel in een tijdelijke menselijke ervaring.
Je mag zijn wie je bent en zoals jij wilt zijn. Je bent nergens aan gebonden, hoeft niets na te streven, je mag gewoon ontdekken wie jij bent. gewoon dat wat jij van jezelf ervaart.
Ultieme vrijheid is gewoon Zijn, zonder iets te moeten, te hoeven of na te streven. Ultiem vrij ben je in je binnenwereld., in het diepst van je wezen. Daar is ook de stilte de vrede en het geluk te vinden waar je naar verlangt. Je hoeft er niets voor te doen, alleen maar stil gewaar zijn van je binnenwereld.
Er is niets te bereiken het was er altijd al, alleen was je even vergeten dat het er was.
Onveranderlijk steeds aanwezig en geduldig wachtend op jouw herontdekking.
Eef Lamers 4.7.2014

Reageer