Levenskracht

levenskracht

Indalen in een lijfje, zo pril, zo onschuldig, zo vol levensenergie is een intense en verwarrende ervaring voor de ziel. Met dit leven heb je allerlei plannen, allerlei ideeën wat er allemaal zou moeten kunnen, wat er allemaal staat te gebeuren.
Al snel nemen de indrukken de zintuiglijke indrukken van het lijfje, je werkelijkheid over. Je bent afkomstig van het licht, van het Al, je bent volmaakt.
Het lijf geeft je andere signalen, verwarrende signalen. Je ervaart vanaf je vroegste zijn, de connectie met je aankomende ouders. Zijn ze blij met je komst, verward, kom je in een stabiele omgeving of zijn er al allerlei bepalende omstandigheden waaronder je op de wereld komt.
Zijn er al broertjes of zusjes, hoe is de band tussen de ouders, zijn er spanningen?
Al deze zaken ben je je al bewust voordat je geboren bent. Je voelt de onzekerheid van je moeder, de dominantie van je vader. Je ervaart de verwachtingen die er al ten aanzien van je zijn.
Jij moet de dromen en de verlangens van je ouders gaan waarmaken. Jij wordt het verlengstuk van hun eigen zijn, het uithangbord naar de wereld waarin zij leven.
Helaas is het onmogelijk om aan de eisen verlangens en verwachtingen van anderen te voldoen.
Jij bent in dit leven om je eigen herinneringen te scheppen, om je eigen lessen te leren.
Jij bent in het leven voor jezelf, voor je eigen ervaringen eventueel in dienst van anderen.
Wat zou het toch overweldigend zijn als je omgeving alleen maar het beste in je naar boven wilde halen, als ze alleen maar geïnteresseerd waren in wie jij bent en welke kwaliteiten jij hebt.
Helaas hebben alle autoriteitsfiguren in jouw omgeving hun eigen verlangens en behoeftes en zijn ze vaak alleen maar geïnteresseerd in wat jij voor hen kunt betekenen. Zij willen zich goed voelen door jou, door jouw kwaliteiten en vermogens. Zij willen dat je wordt zoals als zij zijn. Jij moet hun waarden en normen accepteren en gaan vertegenwoordigen. op die manier leven zij en leven hun ideeën voort in jou. Wie of wat jij werkelijk bent, welke waarden en of ervaringen je in dit leven wilt en wilde manifesteren is van ondergeschikt belang.
Jij moet een hele weg afleggen voordat je toekomt aan je eigen, diepere waarheden. Op een zekere leeftijd ontdek je dat de normen en waarden die op je over zijn gedragen niet de jouwe zijn. Dat je heel andere zaken wilt manifesteren, dat je andere conclusies trekt uit de signalen en informatie uit je omgeving.
Je moet daar eerst een proces van bewustwording en zuivering voor ondergaan voordat je door hebt wat dit leven voor jou betekent, wat je wilde ervaren in dit leven.
Je ervaart gevoelens van schaamte, schuld, onvolkomenheid, een gevoel van tekort te schieten,
maar wanneer het bewustzijn de kans krijgt om te rijpen, wanneer genoeg hulp is in deze wereld en de andere klim je langzaam uit de put om te ontdekken dat je fantastisch bent, zoals je bent. Dat jouw kwaliteiten en eigenschappen precies zijn wat er nu nodig is in jouw omgeving.
Je ontdekt dat jij goed genoeg, zeg maar God genoeg bent, om jouw licht te laten stralen in de wereld. Jij bent een lichtend voorbeeld voor de mensen om je heen. Jij bent de warmte en de liefde die op dit moment en op deze plaats nodig is.
Verschuil je niet langer, geloof niet langer in je eigen kleinheid. Zie de onschatbare waarde die jij hebt voor de mensen om je heen. Weet en leef in de overtuiging dat je perfect bent zoals je bent en dat je in hoge mate in de lichtdimensie wordt gewaardeerd voor het fantastische werk dat je op de aarde in moeilijke omstandigheden verricht.
Jij bent het licht van de wereld. Niets wat je doet en niets wat je ooit gedaan hebt kan deze waarheid uitvlakken. Jij vervult je rol in dit magnifieke spel dat het leven is. Jij bent geweldig, geliefd en graag gezien.
30.4.2013

 

Reageer