Bevrijd jezelf

Bevrijd jezelf

Word heel. Zie wie en wat je werkelijk bent.Straal als de zon.Maak opnieuw kennis met je diepste wezen.
De wonderschone altijd aanwezige en nooit veranderende jij. Maak weer contact met het zuivere wezen dat je bent.

Zuiver je lichaam,
zuiver je denken
zuiver je voelen

Neem letterlijk afstand van je kleine ik, doorzie het ego. Je hebt nu lang genoeg in de slaapstand gestaan. Ontwaak aan je ware zelf.

Bevrijd je van de kleine verlangens van het ego. Elke vorm van willen, elke voorkeur, elk verlangen is ingegeven door de kleine ik, het ego.
Heb weer een nieuwe ontmoeting met je ware IK het hogere ZELF.
Herontdek, letterlijk haal het onder het dek vandaan, je ware natuur je diepste kern.
Ontdek dat, Boeddha natuur, Christusbewustzijn, Hogere ZELF, verlichting allemaal woorden zijn voor het zelfde alleen uit verschillende stromingen en verschillende periodes van de menselijk geschiedenis.
De meesters weten en wisten waar ze over spraken. Allemaal hebben ze deze weg afgelegd en allemaal willen ze dat jij deze weg aflegt. Aanvaard hun leiding aanvaard hun sturing. Het ligt klaar om door jou herontdekt te worden.
Stop met het nog langer kwellen van jezelf met afstompende herhalende gewoontes en zintuiglijke prikkels. Het leven is steeds nieuw, steeds boeiend en steeds uitdagend. Jij, door steeds maar weer gehoor te geven aan je ego, raakt daarin verstrikt, gaat dat aanzien voor het leven. Je denkt dat het niet anders is, dat saaiheid, verveling afstomping, ongezondheid, onzuiverheid normaal is in het leven.

DAT IS HET NIET. HOOR JE, DAT IS ABSOLUUT NIET HOE HET LEVEN WERKELIJK KAN ZIJN.

Ga weer leven, ervaar wat zich laat zien. NU op dit moment, op dit heilige moment is alles aanwezig. Elke vorm van sturing, elke vorm van leiding.
Je wordt geleid, luister en voel en laat je leiden.
Ik schrijf nu deze tekst, maar de inspiratie, de woorden en de zinnen stromen en vloeien door mij heen. Ik ben slechts het instrument dat ze opschrijft, zodat jij er deelgenoot van kunt worden. Zodat jij ook de waarheid kunt zien en naar deze waarheid kunt gaan leven.
Het leven is een prachtige ervaring als je open staat, als je gewoontes en de verlangens van het ego los kunt laten.
Het lichaam moet gevoed worden, het lichaam moet gelaafd worden. Is dat werkelijk wat je doet, als je eet en drinkt, of ben je alleen maar op zoek naar een korte snelle bevrediging en een kortstondige verdrijving van een onaangenaam gevoel. Ben je op de vlucht voor pijn, verdriet, voor jezelf? Leef je in angst, in verdriet in het gevoel onbemind te zijn, in het gevoel onaantrekkelijk te zijn?
Jij bent wonderschoon en zult ook nooit anders kunnen zijn. Je bent alleen op de vlucht geslagen voor het leven zelf. Je laat je leiden door je angst voor jezelf.

Ga eens even stil op een rustige plaats zitten. Adem een paar keer diep in en uit.
Ervaar de gedachtes en de gevoelens die zich aandienen en ontmoet jezelf in die stilte. Weet dat jij die stilte bent.
Is er iets dat je nu nog nodig hebt? Is er iets waar je nu voor zou willen of moeten vluchten?
Herken de gevoelens en gedachtes die je deze stilte willen laten verbreken. Je moet nog even iets doen! Je wilt even wat eten of drinken! Wat zou er op de tv zijn! Zou er al iemand gereageerd hebben op mijn sms of mijn Tweet of wat dan ook.
Het zijn allemaal trucjes van het ego, van het kleine zelf om niet in dit moment te zijn, om niet stil te worden en het enige moment dat bestaat,namelijk het NU te ervaren.
Dit NU is een heilig en volledig vervullend moment. Hier en NU kun je contact maken met de ware jij, met het goddelijke in jezelf. Niet langer op de vlucht, niet langer als een hamster, die in zijn tredmolen rent en denkt dat dit het ware leven is.
Stap uit je zelfgecreëerde gevangenis, de deur is open, doorzie de gewoontes en geneigdheden die zo vertrouwd zijn, dat je je er veilig bij voelt.
Deze gewoontes en geneigdheden, de dingen die je doet en hoe je ze normaal gesproken doet, is niet wie je bent. Het zijn aangeleerde patronen. Computerprogramma`s die automatisch en buiten jouw wil om meedraaien op de achtergrond.
Je hele dagelijkse leven wordt erdoor bepaald, je dagritme, alles wat je denkt nodig te hebben om gelukkig te zijn of om je maar even niet te hoeven vervelen. We kunnen zo druk bezig zijn met alles waarvan we denken dat het belangrijk is, maar vergeten daardoor bewust te zijn, echt keuzes te maken echt te genieten en echt te ontdekken.

Probeer het dit voorjaar eens helemaal anders.

– Eet wat nodig is en goed is.
– drink wat nodig is en goed is
– ontmoet jezelf in stilte
– aanvaard, onderga en zuiver je gedachtes
– aanvaard, onderga en zuiver je gevoelens.
– Neem tijd voor jezelf en onderzoek jezelf

Ervaar de zuivere jij. Ervaar wat het leven eigenlijk is, een aaneenschakeling van ervaringen.
Niet gestuurd door het nastreven van genot of het vermijden van pijn, niet ingegeven door kortstondige zintuiglijke genoegens in de vorm van eten, drinken of  tijdverdrijf, maar volledig aanwezig in het NU, volledig aanwezig in stilte, volledig aanwezig in de ruimte die jij bent. Geniet van het enige unieke dat dit leven te bieden heeft. Namelijk JIJ. Jij bent uniek, wonderschoon, waard om gezien en gehoord te worden. Ook door anderen maar op de eerste plaats door jezelf.
De lente is een unieke periode om jezelf weer tot bloei te laten komen. Om weer te groeien en bloeien zoals het, sinds het begin de bedoeling is geweest. Bloeien en groeien naar de kwaliteiten en eigenschappen die je hebt en niet zoals anderen, de maatschappij, de samenleving vinden dat je zou moeten zijn.
Ervaar in de stilte wat bij je past en bij je hoort en laat verder alle verlangens los die je afleiden van het hoogste doel, namelijk ontdekken en herkennen wie je werkelijk bent. Weet dat je vanuit de stilte geleid wordt naar dit uiteindelijke doel, naar ZELFREALISATIE.
Laat je leiden.
Eef Lamers 27.3.2013

Reageer