Durf te dromen

images_dromen

Durf te dromen.

 

Laat je verlangen de vrije loop, laat je fantasie spreken, durf te dromen, weet dat jij het belangrijkste bent in het leven. Er zijn geen grenzen, jouw passie vult en verlicht de wereld, jij maakt de wereld mooier gewoon, omdat jij jij bent.
Laat het leven stromen, het heeft zoveel in petto voor je, ontdek wat er voor je ligt en geniet van de reis. Laat je niet tegenhouden door angsten of ideeën van anderen.
Angsten geven slecht aan waar je in het verleden moeite mee hebt gehad, niet wat er in dit moment, in dit zalige moment mogelijk is.
Laat je niet stoppen door wat anderen er van vinden. Zij kunnen de wereld en dit moment slechts bekijken door hun eigen bril, door hun eigen angsten en behoeften.
Jij hoeft daar nooit, nee echt nooit aan te voldoen. Jij mag je eigen dromen leven, je eigen passie najagen. Wees stoutmoedig, durf te leven durf te geven en durf lief te hebben, niets kan je weerhouden behalve je eigen gedachten en je eigen angsten. Tenminste, zolang als je ze de kans geeft je te beperken. Zie het leven zoals het is, een bijzonder spel, waarin jij mag ontdekken wie en wat je bent.
Je mag ontdekken welke kwaliteiten je hebt en wat jij de wereld te brengen hebt.
Daar waar je nu staat, daar waar je nu bent is meestal een prima indicatie, of een prima leerschool voor wat jij van het leven verwacht of wat het leven van jou verwacht.
Je koos al voor dat je geboren werd voor het pad dat je nu loopt. Het is jouw pad, jouw weg waarin je de zaken tegenkomt en doorleven mag die voor jou van belang zijn. De zaken die van belang zijn voor jouw groei en ontwikkeling.
Vanuit de pijn het verdriet en de teleurstelling ontwikkel je de talenten en de kwaliteiten die je nodig hebt. Hoe kan je mensen helpen of begeleiden in hun pijn en verdriet als je die niet zelf hebt ervaren.
Hoe kun je mensen hun eigen grootsheid laten ervaren als je zelf niet aanvankelijk geloofd hebt in je eigen kleinheid. Je kunt invoelen en spreken vanuit ervaring. Dat maakt jou waardevol, dat maakt jouw weg, jouw verdriet en jouw ervaringen waardevol.
Je kunt nog zoveel lezen maar zolang als je de zaken waarover je leest niet ervaren hebt, niet verinnerlijkt hebt, blijft het slechts platte boekenkennis.
Je kunt slechts herhalen wat anderen ervaren of geschreven hebben, maar zult nooit de diepte cq. hoogte bereiken die iemand kent door de eigen beleving. Spreken over liefde, verdriet, verlating heeft geen betekenis als je die nooit zelf ervaren hebt.
Durf dus te dromen, durf het leven te leven, weet dat jouw leven waardevol is omdat het jou de ervaringen, de kwaliteiten en de eigenschappen brengt die jij nodig hebt om jezelf en anderen te ondersteunen en te helpen. Alleen daardoor zijn we in staat de hemel op aarde te creëren.
Jij bent voor je omgeving een geschenk uit de hemel. Welke rol je ook maar speelt of mag spelen.
Jouw waarde staat vast. Jij bent een prachtige ziel, die jouw specifieke gaven schenkt aan de wereld en de mensen om je heen.
Durf te dromen en weet dat het waar is.

Eef Lamers 27.9.2014
 

Reageer