Beleving

Beleving

Het leven gaat zijn eigen gang en daagt je op allerlei manieren uit om het beste uit je zelf te halen.
Dat klinkt best wel goed, maar wat is dat dan het beste uit jezelf halen.
Moet je daar iets speciaals voor doen, moet je daar bijzonder voor zijn? Moet je daarvoor iets speciaals kunnen? Zingen, dansen, schansspringen ? Wat is het beste uit jezelf halen!
Is dat misschien iets doen waardoor anderen je heel speciaal vinden? Is het de waardering krijgen van de mensen om je heen, omdat je bijvoorbeeld altijd zorgzaam bent, altijd voor anderen klaar staat?
Of is het beste uit jezelf halen, zo dicht mogelijk benaderen wie je werkelijk bent.
Jij bent een ziel die het uitprobeert wat het is om mens te zijn.
Dat is niets speciaals, daar is geen waardering of erkenning van anderen voor nodig, dat is gewoon, heel puur jezelf zijn. Geen waarden of normen, geen moeten of mogen, geen verplichtingen, geen eisen, maar gewoon onder alle omstandigheden doen wat goed voor je voelt.
Daarbij moet je wel alle moetens en mogens van je verleden los kunnen laten. Je hoeft nergens aan te voldoen. Je bent gewoon jij. Je probeert naar eer en geweten jezelf te zijn. Je hoeft nergens aan te voldoen. Je bent en je laat je meedrijven op de stroom die het leven is. Geen voorkeuren, geen verlangens, geen enkel idee over hoe het is en hoe het zou moeten zijn. Je beweegt mee op de stroom, het hoofd boven water zonder een voorkeur voor de ene oever of de andere.
Je kan je bestemming niet ontgaan, je bent altijd al verbonden met het leven, jij bent het leven zelf, dat probeert zichzelf te ervaren. Bevrijd jezelf uit de gevangenis van verwachtingen en verlangens. Ze begrenzen wie je werkelijk bent. Ze spiegelen je een moment in de toekomst voor, waarop je werkelijk compleet zult zijn. Een moment waarop je geheeld en gelukkig zult zijn. Dat moment is er al, namelijk NU, op dit heilige moment, het enige moment waarop je kunt leven. Het enige moment dat verbonden is met de goddelijke bron. Nu op dit moment, het moment waarop je dit leest, ben je verbonden met de bron, de kern van alle leven. De bron van alle bewustzijn.
Jij bent een deel van die bron en die bron is een deel van jou. Je bent onlosmakelijk verbonden met het al. Je leeft slechts in de illusie dat dit niet het geval is. Je leeft in de illusie dat god buiten je is.
Maar hoe zou dat kunnen, hoe zou het kunnen dat god niet verbonden is met jou en met alle leven. Alles komt voort uit de bron, alles komt voort uit het veld van potentie of zoals de natuurkundigen zeggen het kwantumveld.
Die verbinding is eeuwig je kan er niet los van staan, want het is dat waar je uit voort komt. Het leven manifesteert zich in en door jou. Of zoals Jezus heeft gezegd, ik en de vader zijn één.
Niet omdat Jezus zo speciaal is, maar omdat alles voortkomt uit de bron. Iedereen en alles komt voort uit dezelfde bron. Dus ook dat wat je slecht noemt. Het is allemaal een deel van het spel dat het leven is. Een eeuwig en oneindig spel waarin jij mag ontdekken wie en wat je bent. Andere mensen zijn figuranten in jouw spel, zij laten je zien wie je bent, hoe je reageert op bepaalde omstandigheden, waar je groei en je mogelijkheden liggen.
Dat is het geschenk van de mensen om je heen, van hen die je je vrienden noemt en van hen die je je vijanden noemt. Heb daarom vriend en vijand lief, zij spelen hun rol om jou te helpen te herkennen wie je werkelijk bent, net zoals jij een rol speelt in hun leven. Voor de één een vriend en voor de ander een vijand. Jij helpt hen en zij helpen jou om het leven te beleven. Het leven is een beleving,
geniet er van, haal er het maximale uit en ontdek hoe wonderschoon jij bent.
Je hoeft nergens aan te voldoen, je bent bewust aanwezig in elke ervaring en elke situatie en op die manier ben jij voor het leven en is het leven voor jou een prachtige beleving.

15.4.2013

Reageer