De kern van het bestaan

images_happiness-program

De kern van het bestaan.

Wat is de sleutel, het enige dat telt in deze wereld. Het is bewustzijn.
Jij kan je bewustzijn, jij bent je bewust of kan je bewustzijn van jezelf en je wereld.
Best wel bijzonder dat je in een lichaam wordt geboren en je totaal identificeert met dat lichaam.
Een beetje het idee dat je op jonge leeftijd in een auto wordt gezet en je inbeeldt dat jij die auto bent of dat het leven die auto is.
Je lichaam is een prachtig instrument waarmee je dit leven kunt ervaren, waarin je met het leven om je heen kunt communiceren. Toch ben je dit lichaam niet. Je bestuurt het slechts.
Jij bent je bewust van de fenomenen die dit lichaam kan registreren en ervaren. Jij bent je bewust van de sensaties in dit lichaam of je zou je bewust kunnen zijn van deze sensaties.
Je bent ze niet, je bent je er slechts bewust van.
Ervaar je soms de druk van je 3e chakra? De wil om je te laten zien. De vitaliteit en de wil om te presteren? Stel je maar eens voor dat je probeert iets zwaars op te tillen.
Je spant je buikspieren en laat de lucht gecontroleerd ontsnappen. Alle Prana alle levensenergie focus je op je buikgebied om zo de klus te klaren. Je hebt wellicht geen weet van Chakra`s of laat staan van je 3e chakra, maar je gebruikt haar wel.
Zo ben je je waarschijnlijk ook bewust van de kracht en de energie van je 4e chakra.
Het hartchakra is het centrum van alle energieën die je optillen, die je een beter gevoel geven over jezelf of over je wereld. De kenmerken van dit chakra zijn liefde, compassie, openheid en genegenheid. Als je je op deze kwaliteiten en op dit chakra richt ervaar je direct haar positieve invloed. Het maakt je opener naar jezelf, naar je wereld en nodigt je uit haar meer en meer toe te laten. Als je liefde voelt voor iets of iemand dan wil dat niet meer zeggen dan dat je liefdes energie opwekt en deze door jezelf laat stromen. Bijzonder is dan dat je deze energie, dit gevoel projecteert op iemand of iets en dan vervolgens denkt dat het iets buiten jezelf is dat dit veroorzaakt.
Dat is echter niet het geval. Je genereert dit gevoel en deze ervaring zelf. Het was altijd al een deel van je. Jij ervaart slechts het diepste van je wezen, jij bent liefde waardering compassie en genegenheid. Het is de werkelijke kern van je zijn, maar in je geconditioneerdheid plaats je dit buiten jezelf en dicht je iets of iemand anders deze kwaliteiten toe. Je denkt, gelooft dat de ander hiervoor verantwoordelijk is.
Dat zou overigens vreemd zijn omdat die zelfde persoon of omstandigheid in iemand anders niet dit zelfde gevoel teweeg brengt. Ik ben of word niet verliefd op dezelfde persoon als jij of een materieel product heeft voor mij niet dezelfde emotie of vervulling als voor jou. Als wij beiden kijken naar een wedstrijd tussen 2 teams en jij bent voor de een en ik ben voor de ander, dan zal een overwinning in jou een heel ander gevoel teweeg brengen als het verlies in mij.
Perceptie en perspectief zijn totaal anders. De wedstrijd wordt door ons geheel anders ervaren toch is het gewoon een wedstrijd.
Jij bent het centrum van jouw universum, jij bent de spil waar alles om draait. Niemand kan in jouw universum, in jouw wereld kijken, dus niemand kan zich een oordeel of mening vormen over wie jij bent. Jij maakt gewoon onder de huidige omstandigheden het beste van het leven, naar de huidige mogelijkheden en de huidige omstandigheden. Wie kan je veroordelen? Waarom zou je jezelf veroordelen? Je probeert wat het is om mens te zijn onder de gegeven omstandigheden.
Vergelijk jezelf niet met anderen. Hun omstandigheden zijn anders dan de jouwe, hun ervaringen en herinneringen zijn anders, dus waarom zou je jezelf met hen vergelijken. Zij hebben niet jouw eigenschappen, niet jouw omstandigheden of jouw herinneringen. Wat vergelijk je nu eigenlijk. Het is als appels en bananen vergelijken. Het zijn beiden fruitsoorten maar onder volkomen andere omstandigheden en met een andere achtergrond ontstaan. Je neemt de appel toch ook niet kwalijk dat hij rond is? De banaan voelt zich toch ook niet minderwaardig omdat hij krom is?
Waarom vergelijk je jezelf dan met anderen. Je bent niet beter of slechter maar gewoon anders
. Je maakt gewoon het best van de mogelijkheden en de omstandigheden waarin je geboren bent en opgegroeid. Je bent een ziel in een menselijke ervaring die het uitprobeert wat het is om mens te zijn.
Maak je niet gek en laat je niet gek maken. Jouw waarde is dat je gewoon perfect bent zoals je bent.
Het leven biedt je omstandigheden en mogelijkheden om te ervaren wat het is om mens te zijn.
Leef vrijuit en zonder zorgen, leef vanuit de eenvoud van het kind. Gewoon spelend het leven ervarend zonder ideeën hoe of wat het leven zou moeten zijn. Laat je gaan, beleef, ervaar en weet dat je perfect bent zoals je bent. Het enige dat werkelijk van belang is, is dat je dit bewust doet. Bewust van jezelf, bewust van je binnenwereld en bewust van de wereld om je heen. Bewust het leven ervarend en wetend dat er alleen bewustzijn is, dat zich bewust is van haar/zijn eigen bewustzijn. Ik ben……………………………..en meer is er niet.
Eef Lamers 18.4.2015

Reageer