Free yourself

Free yourself

Als je dieper doordringt in het wezen dat je denkt te zijn kom je allerlei patronen en systemen tegen die gevormd zijn in je kindertijd. Ze spelen nog steeds een grote rol in je huidige leven.
Ze geven je zekerheid of het gevoel van veiligheid en daarom blijf je ze trouw.
Als je ze al in de gaten hebt, als je ze al ontdekt hebt beschouw je ze als een vast onderdeel van wie je bent. Zo ben je nu eenmaal.
Maar je kunt je afvragen of dit waar is? Ben je zo, of ben je zo geworden. Zijn het aangeleerde concepten.
Bij mezelf herken ik steeds meer patronen die me een gevoel van zekerheid geven, maar die me in wezen ervan weerhouden het leven werkelijk te ervaren.
Het leven is onzeker, onveilig, onbekend en dat jaagt de kleine man in mij angst aan.
Ik zoek dan naar bekende en herkenbare wegen. Ik zoek naar veiligheid.
Ik laat alles wat een gevoel van onbekendheid of onveiligheid oproept achterwege.
Ik begin er niet eens aan.
Het bijzondere is, dat het mij ook afhoudt van datgene wat ik ten diepste wens. Contact, diep contact met mensen. Maar de veiligheidsklep, het veiligheidsprogramma in mij weerhoud me ervan.
Ik ben gefocust op welke problemen het nieuwe op kan leveren en bedenk hoe vertrouwd het oude is en kies dan voor het vertrouwde terwijl alles in mij hunkert naar het nieuwe.
Nieuwe ontmoetingen, nieuwe ontdekkingen nieuwe wegen die mogelijk zijn in dit leven.
Als ik op onderzoek uitga in mijn binnenwereld, in de wereld van de kleine man, kom ik allerlei situaties en ervaringen tegen die de huidige programma`s en structuren hebben veroorzaakt.
Wat me echt helpt is de kleine man te aanvaarden en te omarmen. De patronen en programma`s waren zijn overlevingsstrategieën, het heeft hem staande gehouden. Of ze nu nog steeds de zelfde dienst bewijzen valt te bezien.
Ze weerhouden me ervan het leven te ervaren zoals het zich aandient. Ik ben voortdurend aan het sturen en het controleren om de wereld maar “veilig” te maken.
Onderzoek wat voor je werkt en laat los wat je niet meer nodig hebt. De programma`s en de strategieën die je het meeste gevoel van veiligheid geven, weerhouden je ook van dat wat je het liefste wilt in het leven. Het zijn beperkende patronen die je ervan weerhouden om het leven vrij en open te ervaren zoals het zich aandient. Je hoeft niets te sturen, niets te controleren, ervaar de vrijheid die het leven eigenlijk is. Laat alle programma`s en patronen achter je en geniet van wat zich aandient. Het leven laat je zien wie je werkelijk bent. Ervaar je passie, ervaar je diepste kern, zie wie en wat je werkelijk bent, een prachtige ziel die ervaart wat het is om mens te zijn.
er valt niets te sturen en niets te controleren. Laat los, ervaar en geniet. Niets kan je diepste kern beschadigen of verwonden. Je bent dat wat is, dat wat was en dat wat altijd zal zijn.
Werp elke beperkende gedachte, elk beperkend patroon van je af en ervaar wie je werkelijk bent.
Ervaar wat het leven jou te bieden heeft. Jij prachtige verdwaalde ziel. Wordt wakker en herken je eigen grootsheid.

Eef Lamers 3.9.2013

Reageer