Overgave

Overgave

zolang als we ons herinneren proberen we grip te krijgen op het leven dat wij leven.
Niet dat we ook maar enig benul hadden wat het leven inhield maar iets zei ons dat we controle moesten houden. We moesten regelen, organiseren manipuleren om alles gedaan te krijgen wat wij voor juiste hielden. Dat wat zich in ons leven aandient of aandiende is ooit goed of goed genoeg. Wij hebben er vanuit ons beperkte perspectief een idee of een oordeel over. Eén ding is zeker dat wat zich op dit moment aandient is niet goed genoeg, voldoet niet, of maakt mij niet gelukkig.
Dat voortdurende sturen en regelen van ons leven is bijzonder vermoeiend en frustrerend bovendien. Zelden of nooit gaan de dingen zoals wij ze graag zouden willen zien.
Echter niet het uiterlijke gegeven is het probleem, maar ons idee hoe iets zou moeten zijn.
Stel. een moeilijke situatie of omstandigheid dient zich aan in jouw leven, Het liefste dat je wilt is er van af. Je zou het liefst willen dat het nooit gebeurd is. Je rust zou dan niet verstoord zijn, je zou je er niet ongemakkelijk onder voelen.
Ik zelf werd in 1979 geconfronteerd met een goedaardige hersentumor. Niet bepaald iets waar ik op zat te wachten sterker nog , vanuit mijn eigen kleine zelf voelde ik dat mij iets werd aangedaan buiten mijn schuld en dat dit wel zo`n beetje het ergste was dat mij had kunnen overkomen. Dat ik tijdens de opname en de operatie in het ziekenhuis mijn huidige vrouw zou ontmoeten kon ik op dat moment niet voorzien. Toch is dat achteraf gezien één van de belangrijkste en meest invloedrijke evenementen in mijn leven geweest. Niet dat ik erop zat te wachten, het liefste had ik heel deze periode overgeslagen. Van mij hoefde het, op zijn zachtst gezegd, niet zo nodig.
Dat dit de manier was waarop het universum of god zo je wilt mij in contact bracht met mijn huidige vrouw en de moeder van mijn kinderen kon ik op dat moment echt niet voorzien
Deze ontmoeting lijkt achteraf gezien niet op toeval te berusten. Er was voor het universum achteraf bezien waarschijnlijk geen andere manier om ons met elkaar in contact te brengen.
Het leven heeft een bedoeling en volgt een plan. Jouw ideeën daarover kunnen de zaak hooguit in het honderd sturen. Laat je dus meedrijven met de omstandigheden. Je hoeft niets te sturen of te regelen. De lichtwezens die je je hele leven al begeleiden hebben alles allang geregeld.
Laat je meedrijven met de stroom. Ervaar de evenementen in je leven als waardevol en als de bedoeling. Verzet je niet maar zie dat alle krachten in het universum zich inspannen om jou de ervaring te geven en die mensen te laten ontmoeten die je nodig hebt in dit leven.
Vanuit je beperkte egoische visie kun je dit niet zien, je ziet alleen wat je wilt ervaren en ziet dat de omstandigheden daar niet aan beantwoorden. Laat je meedrijven, alles wat je overkomt en iedereen die je ontmoet hebben een betekenis in jouw leven. Laat je drijven, ga opzoek naar de betekenis die de ontmoetingen en de gebeurtenissen hebben in jouw leven.
Verzet je niet maar ervaar en geniet. Niets kan je werkelijk raken of onderuit halen, het behoort allemaal tot de illusie die het leven is. Jij bent de eeuwige universele ziel die alles ervaart.
Laat je gaan, en weet dat alles goed is.

Eef Lamers 15.4.2012

Reageer